fbpx

Kungsberget

Mälardalens närmaste skidort storsatsar på cykel

Det är lätt att förstå varför Kungsbergets antal gästnätter ökat mest i landet de senaste fem säsongerna.

Med endast två timmar i bil från Stockholm/Mälardalen och mängder av spännande aktiviteter för hela familjen är ”Berget” ett perfekt resmål för långweekends. Det är en av anledningarna till att skidintresserade barnfamiljer vallfärdat hit i åratal och med de senaste årens storsatsning på cykling, både liftburen och cross-country, har områdets popularitet vuxit ytterligare.

Mälardalens närmaste skidort storsatsar på cykel.

Äventyr för stora som små

I Kungsberget finns skidbackar för alla typer av skidåkare. Området har idag 14 liftar och 23 nedfarter. Här finns något för alla, från en av landets bästa Snow Parks med bland annat big air-bag och en utmanande puckelpist, till trygga och breda nybörjarbackar och spännande lekområden för de allra yngsta.

Åker du hellre ”slättförs” så finns det ett spår på natursnö på 2 km och ett med konstsnö på 800 meter, plus flera längdspår i närliggande Järbo, Jädraås och Högbo Bruk. Det senare har en välbesökt pay and ski, som oftast öppnar redan i början av november varje år, tack vare kylslingor och konstsnö.

Förutom de många möjligheterna för cykelfantaster så erbjuder Kungsberget vackra vandringsleder, goda fiskemöjligheter och belysta padelbanor. I Storvik finns en nyrenoverad utomhuspool och det är inte heller långt till Sandviken och Parkbadets äventyrsbad.

Mer info på kungsberget.se

 

 

 

 

Intresseanmälan

Vill du veta mer om Backgläntan? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

    Kontakta mäklare

    Fastighetsbyrån
    Gustav Björkman
    070-840 00 31, 026-24 99 58
    gustav.bjorkman@fastighetsbyran.se